tiistai 21. tammikuuta 2014

Ajan kulku

Aika kuluu. Ennen siihen ei kiinnittänyt juurikaan huomiota, lähinnä sen huomasi syntymäpäivinä, joita tosin ei ole tullut juhlittua teini-iän jälkeen. Tai lukuvuosien päättymisinä, joista niistäkin on aikaa. Jotenkin tässä elämäntilanteessa ajan kulun huomaa selvemmin. Eteen- ja taaksepäin. On pitkiä aikoja ja lyhyitä aikoja, aikoja jotka käyttää odottamiseen ja niitä, joita muistelee jälkikäteen.

Lapsettomuuteen mahtuu monenlaisia ajanjaksoja. On kuukauden mittaisia jaksoja jotka voi kätevästi jakaa vielä parin viikon pätkiin, ja loppukierrossa yksi vuorokausikin on tolkuttoman pitkä. On pidempiä aikoja, kuten positiivisesta raskaustestistä nettilaskurin kertomaan laskettuun aikaan, joka on aika perseestä silloin kun lasta ei tulekaan. Varsinkin jos oma syntymäpäivä sattuu samalle viikonlopulle niin vanheneminen tuntuu paskimmalta ikinä.

On myös kivoja tasalukuja, kuten ympäripyöreä vuosi. Sen voi laskea vaikka yrittämisen alusta, siitä kun sai ainokaisen positiivisen testituloksen tai vaikka halutessaan siitä, kun makasi polilla ultrattavana ja lääkäri totesi raskauden olevan munanjohtimessa.

Taaksepäin katsellessa vuosi tuntuu todella lyhyeltä ajalta ainakin siinä mielessä, että se tuntuu kuluneen todella nopeasti. Pitkä se on sikäli, että siinä ajassa moni ehtii tulla raskaaksi, synnyttää lapsen ja nopeimmat jo laittaa pullat uudestaan uuniin. Viime vuoteen mahtui tuo ohitettu laskettu aika ja muita vuosipäiviä - alkuvuonna ne saivat aikamoisia tunnekuohuja aikaiseksi, loppuvuonna enää lievempää aallokkoa. Mitään muuta aiheeseen liittyvää vuoden aikana ei sitten tapahtunutkaan.

Tässä kuussa on tullut kuluneeksi vuosia paristakin asiasta. Kolme vuotta ehkäisyn lopettamisesta ja kaksi vuotta siitä, kun aloimme yrittämään vauvaa. Noiden välillä luulin onnistuneeni ehkäisemään vuoden kiertoa seuraamalla, heh... Taidan olla tähän odottamiseen jo sen verran turtunut, että mokomat etapit meinasivat mennä huomaamatta ohi, mutta sain kuin sainkin niistä alakulon vielä aikaiseksi. Ehkä pitäisi jo saada uusia tapahtumia vanhojen tilalle.

Kp on 18. Tahtoisin astua aikakoneeseen ja hypätä viikon-puolitoista ajassa eteenpäin seuraavaan kiertoon. Voisin hypätä myös siihen päivään kun saan kutsun polille, tai vaikka suoraan polikäyntiin. Tai jos nyt vaikka samantein hyppäisi pari vuotta eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti