torstai 5. joulukuuta 2013

Uutta aallonpohjaa odotellessa

En ole luonteeltani tasaisen tyyni saati aina iloinen ihminen. Mielialat vaihtelevat päivästä ja tunnista toiseen ja melankoliaan taipuvainen olen kai ollut aina. Onneksi alakulo ei ole pysyvä olotila vaan hyviäkin hetkiä riittää yllin kyllin, ainakin toisinaan. Vaikka monesti olen nuo mielialanvaihteluni kironnut, niin on niissä sekin hyvä puoli, että hyviä hetkiä osaa arvostaa ehkä eri tavalla. Niin kuin nyt.

Tämä on ollut ehkä paras viikko pitkään aikaan. Vaikka edellinen postaus koskikin toivoa (tai toivottomuutta), niin jatkuvan turhan toivon tuoma turhautuminen ei onneksi jatkunut pitkään. Lapsenkaipuu ei ole aiheuttanut suuria mielenmyllerryksiä, vaan pysynyt yllättävän maltillisissa mittasuhteissa. Jaksan taas vaihteeksi ajatella, että "ehkä joskus vielä", ja yritän nauttia hetkistä tässä ja nyt. Olla läsnä nykyhetkessä. Kuluneen viikon tukalin paikka tähän mennesssä oli, kun työkaveri kävi työpaikalla vauvaansa esittelemässä. Siitäkin selvisin, liukenin tosin melko pian takavasemmalle, mutta kuitenkin.

Haluan antaa itselleni lomaa stressaamisesta, yrittämisestä ja paskoista fiiliksistä. Juuri nyt tuntuu että onnistun siinä, mutta kun ei noita mielen liikkeitä oikein voi ennustaa saatikka paljoa niihin vaikuttaa, niin ken tietää. Odotan menkkoja huomenna alkavaksi. Ehkä alamäki alkaa taas siitä.

Olen koittanut keskittyä hyviin asioihin:
*Menkat onnistuvat sijoittumaan allakalle siten, että saan verikokeiden otot sovitettua tulevaan kiertoon vaikka joulu yrittikin sotkea kuvioita.
*Mies on varannut ajan simppatestiin. Tuokin ajoittuu silleen kivasti, että tulevan kierron otolliset päivät päästään varmuuden vuoksi hyödyntämään, eikä pidättäymispäivät aiheuta siten harmaita hiuksia.
*On ihanaa, että tulee joulu. En ole mikään hirmu jouluhössöttäjä, mutta vapaapäivät tulevat tarpeeseen :) Ja kyllähän se joulukuusi hyvän fiiliksen tuo. Miehen kanssa ollaan jo monta onnellista joulua vietetty kaksistaan, tämä saa luvan olla myös sellainen.

Ensi vuosi kuulostaa myös hyvältä:
*Ensi vuonna tutkitaan ja hutkitaan, paljon mahdollisuuksia raskautumisen suhteen on edessä.
*Töissä tulee uusia hommia tehtäväksi, joita odotan mielenkiinnolla.
*Kevään korvalla olisi tarkoitus matkata tapaamaan ulkomailla asuvaa kaveria muutamaksi päiväksi. Raskaana tahi ei.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti