maanantai 25. marraskuuta 2013

Ovismietteitä

Kierrosta ja siihen liittyvistä huomioista olen pitänyt kirjaa kännykkäsovelluksella. Aina kun jokin aiheeseen liittyvä seikka mieltä askarruttaa, selaan sieltä muistiinpanojani - ja koska pää on hatara kuin mikä ja kaivelen sieltä samoja juttuja about kerran kuukaudessa, niin laitan nyt ovispohdintoja tänne ylös jotta löydän ne yhdestä ja samasta paikasta... Eli seuraavat pohdinnat lähinnä itselleni, mutta jos jotakuta kiinnostaa niin laitetaan nyt kaikille näkyville... ;)

Testikierto 1:
Käytössä digitesti kp 12-18
Plussa kp 18
Kierron pituus 28
Luteaalivaihe 9

Testikierto 2:
Digitesti kp 13-17
Plussa kp 17
Kierron pituus 29
Luteaalivaihe 11

Testikierto 3:
Liuskatesti kp 9-15
Selvää, vahvaa plussaa ei tule, kp 14 tummin viiva, kp 15 selvästi vaaleampi
Kierron pituus 27
Luteaalivaihe 12, mikäli plussa oli tuo kp 14. Menkat kuitenkin niin omituiset, että kierron alun määrittäminen on vaikeaa. Liekö tuo ja selkeän plussan puuttuminen liittyvät yhteen?

Testikierto 4:
Liuskatesti kp 12-15
?
Tässä vaiheessa alkaakin taas hämmennys. Kp 12 ja 13 tuli selkeä, mutta kontrolliviivaa hailakampi viiva, sitten enää hädin tuskin havaittavia viivoja. Ei tuo nyt silti plussalta näytä. Nyt pähkäilen, pitäisikö testaamista vielä jatkaa vai ei. Tuskin nuo viivat enää tummenemaan lähtevät. Ja tuskin se viiva olisi ollut tummempi, jos olisin alkanut testaamaan aiemmin. Koska jos leikkisin että plussa olisi tullut kp 13 ja siihen lisäisi ovispäivän ja luteaalipäiviä tuon pisimmän todetun mukaan eli 11, tulisi kierroksi 25. Kierto on normaalisti 25-30, ja alle 25 se ei ole ikinä ollut. Toisaalta, ihan mahdollinen kiertohan tuo noilla mun lukemilla on.

On tämä kryptistä hommaa tämä lapsenteko... Luteaalivaiheen laskentatavasta en netin syövereistä löytänyt yksiselitteistä tapaa, itse laskin tuon niin että ovisplussaa seuraava päivä on dpo 0 ja sitä ei vielä lasketa mukaan. Ken tietää miten tuo oikeasti menee, saa kertoa :)

Summa summarum, luteaalivaihe on (liian) lyhyt, ja ovulaatiota ei mahdollisesti tapahdu läheskään joka kierrossa. Ja note to myself, hävitä kalenterit ja tikut, pää menee vain entistä enemmän sekaisin... Nyt kun tätä sepostusta itse katsoo, alan näyttää jo aavistuksen pakkomielteiseltä... ;)

Ja koska itse olen syynännyt netistä kuvia muiden ovistikuista, niin lätkäistään nyt omakin tänne.4 kommenttia:

 1. Liuskatestit on ainakin mulla vähän vaikea selkoisia, ikinä en saa kontrolliviivaa vahvempaa viivaa (vaikka ovis on tapahtunut). Pelkkä tumma viivakin voi siis tarkoittaa ovista. Ja tää lapsen teko on kyllä toisinaan aika vaikeeta hommaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, hyvä tietää että niinkin voi olla. On tää kyllä hankalaa!

   Poista
  2. Mulla on ihan sama! Liuskatesteissa testiviiva on aina ollut kontrolliviivaa heikompi joten olen hylännyt moiset kapistukset. Yhdessä kierrossa kokeilun myös Clearbluen digitaalisia, mutta testailin ilmeisesti väärään aikaan päivässä kun en ikinä saanut hymynaamoja (tai ovulaatiota ei just siinä kierrossa ollut?)

   Poista
  3. Joo, mä päätin kanssa (taas) unohtaa noi loput testit tuonne kaapin perukoille...

   Poista